Mirthe van Doornik

Proza 

De teksten en beelden van Mirthe van Doornik zijn verhalen, reportages, interviews en foto's met een specialisatie op het gebied van muziek, kunst, cultuur, mens en maatschappij. Elke tekst is geschreven vanuit een brede interesse voor bijzondere en ongewone mensen, plekken, verzamelingen en situaties.

Feestnummer

  

foto © Mirthe van D

foto © Mirthe van D

De trein schommelde over het traject Rotterdam - Utrecht. Een vrouw met een heuptasje beweerde tegen een dame met een klein hondje dat haar man niet echt een feestnummer is. Dat was de eerste keer dat ik iemand feestnummer hoorde zeggen, zonder dat er een liedje mee werd bedoeld.

De vrouw van de man die geen feestnummer is, ging wijdbeens zitten. Ik dacht aan hoeveel mensen geen feestnummer zijn, hoeveel plaatsen geen feestnummer zijn en dat afgelopen jaar ook niet bepaald een feestnummer was. Ik vond het prettig dat het woord feestnummer niet perse over een liedje hoefde te gaan. 

Het hondje rilde en gaapte. Ik gaapte mee en keek naar buiten. We passeerden de woonboulevard in Rotterdam Alexander. Ergens in een kantoor is iemand op het idee gekomen deze straat te versieren met levensgrote gekleurde bloempotten waar bomen in passen. In het resultaat kon je zien dat maar weinig dingen ooit echt een feestnummer zullen worden.

 
Mirthe van Doornik